Touto stránkou chcem prispieť k poznávaniu a popularizácii dejín Záhoria, pričom budem klásť dôraz iba na seriózne a hodnoverné informácie s vylúčením mýtov, legiend a špekulácií. Moju snahu môžete podporiť svojimi komentármi, či poskytnutím akýchkoľvek informácií. Uvítam pripomienky k obsahu, k prekladom, odkazy na literatúru, pramene, podujatia...
Zároveň rád zverejním aj vaše príspevky (články, fotografie). K tomuto účelu slúži možnosť komentárov pod príspevkami alebo mailová schránka dejiny.zahoria1@gmail.com.
(Autorom všetkých článkov a prekladov, pokiaľ nie je uvedené inak, je PAVOL VRABLEC - pozrite aj https://independent.academia.edu/PavolVrablec)

pondelok 8. októbra 2012

NOVINKY

LODNÉ MLYNY NA ZÁHORÍ

Mestské centrum kultúry Malacky (MCK) pozýva na prednášku z cyklu Stretnutie s históriou. Téma bude neobvyklá a menej známa – Lodné mlyny na Záhorí. Ide o vodné mlyny najmä na rieke Morave, ktoré stáli priamo na toku rieky. Bližšie informácie spolu s prezentáciou fotografií podá formou prednášky a diskusie mgr. Mária Zacharová zo Štátneho archívu v Bratislave vo štvrtok 11. októbra 2012 o 17.00 h v galérii MCK (Záhorácka 1919, 1. posch.). Vstup je voľný.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Prosím, diskutujte iba o téme príspevku a nezabudnite sa podpísať.