Touto stránkou chcem prispieť k poznávaniu a popularizácii dejín Záhoria, pričom budem klásť dôraz iba na seriózne a hodnoverné informácie s vylúčením mýtov, legiend a špekulácií. Moju snahu môžete podporiť svojimi komentármi, či poskytnutím akýchkoľvek informácií. Uvítam pripomienky k obsahu, k prekladom, odkazy na literatúru, pramene, podujatia...
Zároveň rád zverejním aj vaše príspevky (články, fotografie). K tomuto účelu slúži možnosť komentárov pod príspevkami alebo mailová schránka dejiny.zahoria1@gmail.com.
(Autorom všetkých článkov a prekladov, pokiaľ nie je uvedené inak, je PAVOL VRABLEC - pozrite aj https://independent.academia.edu/PavolVrablec)

streda 16. októbra 2013

PAMIATKY

OBNOVA HISTORICKÝCH PORTÁLOV

Nadácia VÚB v rámci svojej podpornej činnosti Poklady môjho srdca podporí v tomto roku rekonštrukciu jedného portálu (vstupnej časti) historickej budovy sumou 30 000 €.
Medzi nominovanými pamiatkami, ktoré sa uchádzajú o podporu, je aj portál farského kostola sv. Michala Archanjela v Skalici, portál Záhorskej galérie Jána Mudrocha v Senici a portál farského kostola sv. Kríža v Devíne. Podporená bude rekonštrukcia pamiatky, ktorá zvíťazí vo verejnom internetovom hlasovaní. Hlasovať za konkrétnu pamiatku je možné aj opakovane. 
Tak hor sa do toho, Záhoráci! Každý nech zahlasuje každý deň. 
Veď Košice dostanú dosť prostriedkov ako Európske hlavné mesto kultúry ;o)
Hlasovanie prebieha do 31. októbra.

Hlasovať možno na tomto odkaze

1 komentár:

  1. Ak máte viac prehliadačov, otvorte si stránku v každom z nich a môžete opäť hlasovať.

    OdpovedaťOdstrániť

Prosím, diskutujte iba o téme príspevku a nezabudnite sa podpísať.