Touto stránkou chcem prispieť k poznávaniu a popularizácii dejín Záhoria, pričom budem klásť dôraz iba na seriózne a hodnoverné informácie s vylúčením mýtov, legiend a špekulácií. Moju snahu môžete podporiť svojimi komentármi, či poskytnutím akýchkoľvek informácií. Uvítam pripomienky k obsahu, k prekladom, odkazy na literatúru, pramene, podujatia...
Zároveň rád zverejním aj vaše príspevky (články, fotografie). K tomuto účelu slúži možnosť komentárov pod príspevkami alebo mailová schránka dejiny.zahoria1@gmail.com.
(Autorom všetkých článkov a prekladov, pokiaľ nie je uvedené inak, je PAVOL VRABLEC - pozrite aj https://independent.academia.edu/PavolVrablec)

piatok 1. marca 2013

SÚŤAŽ S ABCKNIHY.SK

SÚŤAŽ S ABCKNIHY.SK
5. kolo

Súťaž o knihy od internetového kníhkupectva ABCknihy.sk sa dostala do svojho piateho kola. Opäť prinášam obrázok s názvom niektorej záhorskej dediny alebo mesta. Uhádnete?
Správnu odpoveď sa dozviete v šiestom kole. Pravidlá súťaže si naštudujte TU. Odpovede na piate kolo posielajte na adresu dejiny.zahoria1@gmail.com do nedele 3. 3. 2013 do 23.59 h podľa inštrukcií v pravidlách súťaže.

5. kolo


V predošlom štvrtom kole som uverejnil nápis Sándorff. Je to označenie obce Prievaly v súpise Nitrianskej župy z roku 1778-1779.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Prosím, diskutujte iba o téme príspevku a nezabudnite sa podpísať.